Once upon a time...

By: zamers zul

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]
Friday, 8-Jul-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
4th Kg Net Training Part 1

siput.. dkt traffic light
welcome to Lumut
our cameraman
View all 36 photos...
So bertolak seperti biasa hari jumaat..... sampai awal lepas check in... kitorang trus ke Lumut...
nk gi check chikis... hahaha
Sampai kat teluk batik.. ade pasar mlm. Singgah japs nk carik DVD tapik tak dek laa pulaks
Mlm mkn kat restoran Uncle Zam rasanye... ke tak ingat name la plaks


Saturday, 2-Jul-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
3rd KgNet Training: Kg Tun Sambanthan

cikgu arshad
jgn ajar derang chatting ym lagik
 
View all 15 photos...
Kali ni kena mengajar di Kg Tun Sambanthan
Arshad mmg suke laa ramai ranee mukherjee kat situ.. muahaha
nasib tak dek shah rukh khan.. kalau tak tak baliks kot.. double muahaha

Anyway kat sini pun semangat2 orang2 nye... semua ade initiatif nk belajar.

So mlm tuh tak tau nk wat ape.. decided to mkn kat lumut. Rupanye dlm 10 minit je dari setiawan.. tempat kitorang duduks. Best gaks duk hotel kat situ.. dekat ngan Fajar... n bebudak nih siap bershopping lagik kat fajar tuh.


Friday, 1-Jul-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Singgah sebentar di Kellie's Castle

bestnye kalau ade rumah sebesar ini
seronok btul ade org nk amik gambar
 
View all 26 photos...
3rd training.. but the first for Beruas, Perak. Kampung yg telah dipilih ialah Kg Tun Sambanthan n Kg PPRT (Projek Pembangunan Rakyat Termiskin) Panchor.
So on d way.. ternampak laa Kellie's Castle nih.. ape lagik singgah laa sebentar.
Mengikut cite.. yg kalau nk panjang panjang gile... istana ni dibuat utk sorang mamat scotland utk isterinye n anak2nye. Pada suatu hari si isteri balik ke negerinye utk menghantar anaknye belajar.. dan kemudian hari tetiba si suami pun kembali ke tanah airnya juga dan telah jatuh sakit n meninggal. So si isteri trus menjual tanah ini.. so tak siap laa caslte ini
nk cite lebih lanjut bleh laa pegi ke http://www.journeymalaysia.com/MHIS_kellies.htm
anyway cerita yg lain plaks.. ade yg kate penah ade org berkhemah kat kawasan perkhemahan keliling castle itu.. tetapi apabila tiba pagi... derang bangun di atas castle.. benarkah cerita ini?


Sunday, 26-Jun-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
First day out with my Nicky ~ Trip to Sarawak

at 10 pm
tunggu nk naik kapal terbang
First time naik air asia.. mcm ni je d boarding pass
View all 69 photos...
First time... out with my Nicky my Nikon Coolpix
Trip to Sarawak... with nani n suraya
Arrived in Kuching on 26th June 1 am... then on 27th night bertolak ke Miri naik keta kancil... a 14 hours drive journey... siap keta naik atas ferry lagik nak seberang sungai... Rasa rasanye org Sarawak pun sure ade yg tak penah wat mcm nih... Balik KL on 28th flight from Miri... mmg adventurous gilersss

So on the first day kitorang jln2 kat bandar kuching... n then since our friends there ade member kat Sarawak Culture village.. so dpt masuk free.. yahuuuu. Kalau tak i think d ticket costs u RM40 something kot. Anyway this was my second time masuk this culture village. The first was after SPM... n ingat lagik wat soalan trial SPM ade article pasal Sarawak Culture Village.. excited gile. And u ade passport.. every rumah pegi bleh cop. Mcm2 rumah ade.. at d end of the tour... ade culture show. Ade gaks amik movie using my cam.. tpaik tak leh nk upload laa.
Basically this was an unplanned trip... ikut member sbb ermm kind of helping her with something. So ikut je... plan derang wat semua. End up kena endure a 14 hours journey sbb beli tiket balik dari Miri. We thought nk visit our friend kat Miri.. skali dia kena gi off shore plaks on that day that we'll be arriving. Nk beli tiket flight ke miri lebih kurang same je kalau beli tiket balik ke KL trus. Anyway bile lagi nk adventure kan... tapik kalau nak lagik adventure singgah laa bakun dam... niah national park... rasanye kalau wat mcm tuh mau 2 days journey.
Member Sarawak aka our driver pun tak pernah drive pun dari Kuching ke Miri tuh.. so first2 sampai ke first jetty tuh... huhu lupa laa name sbb dah lame baru nk tulis (my prob kalau gi mane2 pastu nanti sure lupa.. except kalau ade gambar.... i've got to keep a travelling journal laaa.. ingat tu zamie!!!) anyway sampai2 dlm kul 2.30 skali ferry kat situ start kul 4. Damn.. terpaksa pegi satu lagik jetty... which actually nk ke situ pun dah sejam dah... hahaha. Kitorang lalu Samarahan, Sibu (amik a few gambar night shot tapik tak jadi.. huhu tak reti), Sarikei, Bintangor ... pastu we stop jap kat Tatau.. for breakfast. Sesungguhnye mmg name yg peliks2 kat sarawak nih.
tapik akhirnye sampai gaks ke Miri... dekat kul 1 gaks laa. The night before bertolak kul 9. Sampai tuh kire sempat nk lawat Taman Awam Miri. Tapik takde pape sgt pun Miri.. nih kali kedua gaks pegi. Thanks to my bos yg slalu hantar pegi outstation... dah dpt dah round satu Malaysia. Kalau tak keja kat KL je bosan gile... sebenarnye beruntung gaks laaa. Anyway ok laa gaks trip... tapik next time mmg kena plan laa trip.. mane nk pegi semua. Kalau tak rugi n buang masa.. n if u pegi ngan org yg rilex n agak malas nak jalan2.. lagik laa rugi.. hua hua.

p/s: And kalau tak dek org yg suke amik kan gambar pun tak best... n gambar nanti tak lawa.. huhuh


Saturday, 25-Jun-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
2nd Kampung Net Training

nk tunjuk hotel.. ade plaks org menyibuk
d guys sedih tinggalkan apek sorang2
bye bye hotel gemasss
View all 6 photos...
The second training.. mengajar excel n power point..
This time kitorang tido kat Hotel Gemas.. cara btul RM39 semlm.. bilik aircond, ade tv n hot shower...
Actually d first training.. second night dah tido kat sini... sbb ade laa sorang tuh... mulut celupar sgt nak takutkan aina... konon rest house ade laa benda2 nye.. skali mlm tuh dia yg tak leh tido. Ade nampak benda hitam ape laa tah.. tuh laa padan muka lagik nak cite benda2 mcm tuh... kan dah kena sendiri.. hahahaa
So oleh kerana mamat nih cuaks.. kitorang pun pindah laa ke hotel gemas.. which was much cheaper n better compared to gemas resthouse tuh
N arshad gile kamcing ngan pakcik tua cina yg jaga hotel gemas nih.. patut laa mlm2 dia hilang.. jeng jeng jeng


[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net