Once upon a time...

By: zamers zul

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  [12]  >  >>]    [Archive]
Saturday, 26-Feb-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Night walk at Bintang Walk!

mum's driving d car sbb kalu x tak muat 4 org kat belakang
me, lina, iman kat belakang
my nenek roxxx... pakai sunglass tu
View all 24 photos...
mum's dpt 2 vouchers for 1 nite stay at Grand Season Hotel, Jln Pahang... so she decided to bring along my cousins n nenek to stay overnite there.
That nite after dinner dekat area armada hotel... we went for a night walk at the Bintang Walk... tinggalkan nenek kat bilik sbb dia tak larat nk jln. Sorry aa nek!
We walked from d hotel to Chow Kit's monorail station... naik monorail to go to BB. Sampai kat BB... we have no idea where we want to go... pakai taram je...
We came across kire mcm Chinese New Year open house... rerupanye mcm nih ke d celebration. Dia letak makanan kat atas meja yg besar gile... n amik dan makan. Ape bendanye pun tak tau la... Pastu terserempak dengan sorang mamat kungfu guy yg cute... tgh berlatih utk show dia. So dengan selambenye kitorang ajak dia amik gambar same2... muahahaha.
Pastu baru ade mission nak carik planet Hollywood... kire mcm sesat laa senarnye sbb pakai jln je. D whole trip was lead by me... yg lain jgn harap aaa nak tau KL... Tapik akhirnya jumpa gaks setelah masuk entah lorong pape tah... lupa plaks nak amik gambar tangan2 itu.
Anyway credit goes to Namie for all the pictures


Saturday, 12-Feb-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Sungai Congkak expedition

baru sampai...
yg baju biru tuh pura2 penat je... rokok kat sebelah tgn
3 dara pingitan tgh duduk (para lelaki tgh wat keja)
View all 41 photos...
Our first extreme expedition... to Sg Congkak. Bertolak dari Menara Telekom dgn 2 keta.. mine and cicok's... adalah dlm 6 org semua skali. Dah lame gile tak bermandi manda di sungai... excited sunggus.
So sbb dah lame tak pegi ke Sg Congkak agak tak sure laa d jalan. Tapik hentam je laa nasib baik tak sesat. Time sampai tuh... dah ramai sudah org... so sbb nak tempat yg best dan tak ramai org kitorang berjalan laa sikit... itu pun sbb ade org sudah bising... ini nak mandi manda ke jungle tracking... pemalas.
Activities... BBQ, main declare n mandi manda. We were later joined by kerdum (x tau eja btul ke tak)... yg kononnye tau n nk dtg sendiri. Hasil dari guide cicok... kesian kerdum parking gile jauhhh sampai nak nangis mamat tuh tak jumpa kitorang
Selepas bermandi manda... sessi bermain declare..... n d trick was sape yg kalah akan diconteng mukanye dengan org yang menang... puas puas.. berjaya menconteng muka muka orang...
Basically mmg trip yang best laaa... hopefully berjaya meneruskan membuat trip2 ini di masa akan datang...


Saturday, 5-Feb-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Badminton tournament PCPM vs PD

d team... 2 org missing arshad n asmadi
me.. me.. menang :D
2 org merawat hati yg hiba dengan bermesra2 bersama
View all 6 photos...
d first tournament for pcpm n will it be d last??? huhu
anyway d list of players:
1st single: Shahidan Ishak
2nd single: Mohd Zulikram
1st double: Wan Razali n Asmadi
2nd double: Rudino n Mohd Fadly
Mixed double: Arshad Abdullah n Zamellia Zulkifli

Results:
Both single lost: Alasan... shahidan mengalami kecederaan kaki (terseliuh) pada awal permainan rubber set. Manakala mohd zulikram aka cicok mmg hampeh

Both double n mixed double menang.. kesimpulannye PCPM menang.
Bile nak wat tournament lagik nih?


Tuesday, 1-Feb-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Genting Hari Wilayah

timah, cicok n me
zamie, shidan n timah
haiwan2 di hutan
View all 37 photos...
Yahuuuuu... hanya KL aje cuti... best best. This is the best time to go to places yg slalunye ramai org time cuti. 1st Feb hanya KL je cuti n for sure tak ramai org.
So me n my opismate cicok, shidan n timah decided to go to Genting to party hehe . We met at menara telekom.. n from there naik keta timah to stesen LRT putra. From there naik bas ke genting... dia ade package about RM 30 for the bus rides n outdoor theme park... best best sbb cicok belanja for the trips
Naik most of the rides ada yg tutup especially masa ptg sbb hujan.. so missed the sungei rejang flume rides. Masa kat sane jumpa riki n his aweks cam... name hampir same zamellia n camelia
Credits to riki sbb byk amikkan gambar


Sunday, 26-Dec-2004 00:00 Email | Share | | Bookmark
Family day in Langkawi!

Menara Alor Star, Kedah
Pic with me bros,cuzs, nephews, aunties n grandma
2nd picture with d group
View all 30 photos...
Yeahhh my first attempt to have fotopages.... tgk byk sangat gambar2 dlm pc nih mcm rugi plaks kalau tak share with family n fren.
Anyway this is my family trip to Langkawi... departed on 24th n balik on 27th December 2004. Family sebelah mak... yg join Abg Sudir & family represent mak long, mama aka mak lang's, mak andak's and mak su's family. Total 27 kot... huhu tak ingat. Anyway kitorang n maksu bertolak to Selama, Kedah first. Pegi rumah abg sudir n tido di selama satu mlm... esoknye baru jumpa mak andak's family (depa lambat sbb uncle terbang d day before). So esok tuh 25th barulah bertolak ke alor setar... sempat lagik pergi ke menara alor star. Anyway bile dah berjln dengan family... without tourist guide.. n masa sendiri2... xde schedule... semuanye menjadi laa lambat. 0) Dah agak petang baru naik ferry ke Langkawi... n we reached there at 6 something... n becoz in the original schedule kitorang naik ferry kul 2... so van yg disewa telah di ambil org... n we have to wait for almost 1 hour nak carik van sewa yg lain.
We all stayed kat Pantai Cenang... dekat chalet ape tah name... will asked my cousin ape namenye nanti huhu. That night just baring tepi pantai tuh sambil menyanyi2 sakan... while our nephews mandi laut tgh2 mlm siap main tanam2 lagik. N since ade resort lain di sekeliling ade laa band semua... ye laa christmas night.
So the next day i went for a jog dlm kul 7... bestnye jog tepi pantai n lepas jog turun mandi... n tak tau laa kenapa mandi laut pagi tuh terasa gatal sgt badan2... mcm kena gigit semut api kat seluruh badan... finally sbb tak tahan kul 9 naik.. n semua org naik sbb nk pegi Gunung Machinchang plaks.
As u can see in the pic... waktu nampak ombak tuh mmg mcm tak terpk plaks.. "if u can see the ombak from way up above.. sure ombak tuh besar". Kitorang was just like.. wahh cantiknye ombak tuh.. n amik gambar. I actually nampak ade lagoon tempat kapal2 layar.. nampak laa kapal2 tuh was like mcm berpusing (mcm air pusar) n so mcm pk peliknye kapal2 nih bergerak dlm bulatan. N abg sudir dpt call from his fren yg mengajar kat langkawi kate skolah dia banjir masuk air.. tapik kitorang ingat itu perkara biasa berlaku kat langkawi. Tapik yg pelik on d way turun cable car my kazens dpt sms from kawan dia kate langkawi masuk CNN sbb ade org hilang dekat laut... menambahkan lagik kepelikan. Tapik bile kitorang drive balik ke chalet... time tuh laa nampak sungai yg kitorang lalu on d way pegi (ade rumah2 n sampan tepi sungai) bile balik tuh dah ranap semua... masa tuh mcm uishh besarnye ombak... nih mmg jarang2 berlaku nih... but then still just pk mcm tuh sbb van yg korok tuh tak dek radio n chalet tempat kitorang tinggal pun takde tv. Cuma bile balik chalet... abg sudir pasang 2 khemah... mmg hancus satu khemah. Satu lagik dia mcm terapung so dpt diselamatkan.
So mlm tuh pegi shopping coklat kat pekan kuah baru laa tgk berita... tsunami.. it's a world news. Tgk berita kat phuket n kat india n kat penang... dgr dekat 10000 org dianggarkan mati... masa tuh baru rasa cuaks gile.. n the thought of us... d night before tgh baring2 kat pantai siap menanyi lagik... n that morning tgh mandi manda di pantai... ish takuttttt... mmg insaf laaa
Baru laa tau Allah masing sayang kat kite... sebenarnye bebila aje dia bleh amik nyawa kite senang2 mcm tuh je
Basically this trip is a very unforgettable one... eventhought kitorang sempat lawat gunung machinchang n pegi pekan kuah beli coklat... tempat lain tak sempat nak lawat.. biasa le pegi ngan family n ade budak2 kecik lagik... tapik bile pk we r part of the world events... tgk sendiri dengan mata kasar huhuhu
Masa balik dekat jeti kuala kedah... byk sgt2 bangkai ikan timbul2


[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  [12]  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net